Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jesionka Nowy w Mieście
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2015 11:02 Temat postu: Ile trzeba wyłożyć na zakup domu w Warszawie? |
|
|
Ile średnio trzeba wyłożyć na zakup domu w Warszawie?
Czy to jest w ogóle w zasięgu zwykłego zjadacza chleba? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2015 11:02 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kaktus Nowy w Mieście
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2015 12:29 Temat postu: |
|
|
Raczej tanio nie będzie.
Zobacz sobie te domy na sprzedaż Warszawa. Są oczywiście usytuowane na nowoczesnym osiedlu, w atrakcyjnej okolicy, a to podnosi ich wartość.
Na taką przyjemność trzeba wydać ponad 1 200 000 zł, więc raczej nie będzie to opcja dla zwykłych zjadaczy chleba. |
|
Powrót do góry |
|
 |
stobejczyk Nowy w Mieście
|
Wysłany: Nie Sty 31, 2016 03:02 Temat postu: |
|
|
Może lepszym rozwiązaniem byłoby kupienie niedużej działki pod Warszawa, na kierunku np. kolejki podmiejskiej i postawić własny domek z kawałkiem ogródka, gdzie spokojnie odpoczniesz po pracy. Moja rodzina zdecydowała się na to jakiś czas temu. kupiliśmy działkę na linii Legionowo i gotowy projekt domu z Archido.pl http://www.archido.pl/112__dom-dla-ciebie Powiem Ci, że po podsumowaniu wszystkich kosztów, to nie wyszło drożej niż przeciętne mieszkanie w Warszawie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tytuz Nowy w Mieście
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kakofonia Nowy w Mieście
|
Wysłany: Sro Kwi 13, 2016 08:47 Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie trzeba się liczyć z kosztami. Mnie na ten przykład nie byłoby stać na zbudowanie domu ani teraz, ani za 10 lat. Jeżeli ma się jakieś oszczędności i weźmie się kredyt to może by się udało, ale najpierw trzeba się rozeznać i ocenić własne możliwości. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ela231 Nowy w Mieście
|
Wysłany: Sob Kwi 16, 2016 20:55 Temat postu: |
|
|
Co do gotowych projektów i ich ewentualnych poprawek, to dobre opinie mają od dawna [url=http://www.adaptacjeprojektowkrakow.pl/projekty.html ]projekty domów kraków[/url] , może znajdziesz dom Twoich marzeń u nich? |
|
Powrót do góry |
|
 |
fmsol Nowy w Mieście
|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2016 14:28 Temat postu: |
|
|
kakofonia napisał: | Zdecydowanie trzeba się liczyć z kosztami. Mnie na ten przykład nie byłoby stać na zbudowanie domu ani teraz, ani za 10 lat. Jeżeli ma się jakieś oszczędności i weźmie się kredyt to może by się udało, ale najpierw trzeba się rozeznać i ocenić własne możliwości. |
Święta racja. Nie sztuka przecież wziąć kredyt. Sztuka go spłacać terminowo i żyć tak, żeby nie martwić się o to, co przyniesie kolejny miesiąc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
62miko Nowy w Mieście
|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2016 15:12 Temat postu: |
|
|
A nie lepiej wybudować dom?
Z tego co widziałam ceny w Warszawie są kosmiczne. Moim zdaniem najlepiej by było kupić działkę gdzieś pod miastem, poszukać projektu np na https://www.domywstylu.pl/projekty-malych-domow/
i się wybudować. My tak zrobiliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pola Nowy w Mieście
|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2016 17:17 Temat postu: |
|
|
dom to jest dopiero mega wydatek...
z dopłatą jakąś z mdm może sie uda małe mieszkanie tanio kupić |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wiosenka Nowy w Mieście
|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2016 09:49 Temat postu: |
|
|
Też uważam, że dom będzie o wiele droższy niz mieszkanie.
Poza tym jeśli się dobrze zorientować w temacie dofinansowanie do mieszkania - a w sieci jak widać jest w tej kategorii wiele artykułów do poczytania, to rzeczywiście można coś zaoszczedzić.
A o własne "m" wcale dzisiaj nie jest łatwo, ceny czasami wręcz kosmiczne... |
|
Powrót do góry |
|
 |
wiola438 Nowy w Mieście
|
Wysłany: Pon Kwi 25, 2016 09:41 Temat postu: |
|
|
Dom może i droższy, ale jak zdecydujesz się na np. dom inteligentny to komfort mieszkania w nim będzie dużo wyższy niż w mieszkaniu. Poczytaj sobie o domach inteligentnych http://ecoreadyhouse.pl/dom-inteligentny/ - to przyszłość. I świetna inwestycja. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nastssia Nowy w Mieście
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ehrmoi Nowy w Mieście
|
Wysłany: Sro Maj 11, 2016 15:07 Temat postu: |
|
|
Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że min 1,5mln. Przecież dom w małym mieście kosztuje kilkaset tysięcy... _________________ visicadcam.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
charlotte1991 Nowy w Mieście
|
Wysłany: Pią Maj 20, 2016 16:57 Temat postu: |
|
|
Nie lepiej kupić mieszkanie? W Warszawie jest mnóstwo pięknych mieszkań w dobrych cenach. Szukając skorzystaj z wyszukiwarki dostępnej na http://www.mapanieruchomosci.pl/mieszkania/warszawa/1/1/ Ja sama szukam mieszkania dla siebie. Obecnie wynajmuję i szczerze mówiąc męczy mnie to. |
|
Powrót do góry |
|
 |
MoniccaF Nowy w Mieście
|
Wysłany: Sro Maj 25, 2016 22:42 Temat postu: |
|
|
Chciałabym mieć takie problemy heheh Kupić mieszkanie w Wawie to wyczyn, a co dopiero dom! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Maj 25, 2016 22:42 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |