Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
siwyk Nowy w Mieście
|
Wysłany: Pon Lis 13, 2017 16:17 Temat postu: |
|
|
Dzięki wszystkim za propozycję bo jestem w takiej samej sytuacji  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Lis 13, 2017 16:17 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Maarciin Nowy w Mieście
|
Wysłany: Pon Lis 13, 2017 23:32 Temat postu: |
|
|
Ja też! Też mam taką właśnie sytuację... |
|
Powrót do góry |
|
 |
klamotek Nowy w Mieście
|
Wysłany: Czw Lis 16, 2017 17:31 Temat postu: |
|
|
Warto zainwestować w dobre ubezpieczenie samochodu. Później nie ma się problemu z odszkodowaniem, pokryciem ewentualnych kosztów kolizji. Fajna oferta jest tutaj https://najtaniejuagenta.pl/mtu/ i nie kosztuje ona zbyt dużo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
anda2009 Nowy w Mieście
|
Wysłany: Czw Lis 23, 2017 13:44 Temat postu: |
|
|
Hejka Czy znacie może jakieś dobre rankingi ubezpieczeń na życie? Ja się właśnie zastanawiam czy ten ranking byłby ok www.rankingubezpieczennazycie.pl Co o tym myślicie? _________________ chyba każdy z nas jest mniej lub bardziej pusty. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Machin Nowy w Mieście
|
Wysłany: Nie Gru 17, 2017 19:55 Temat postu: |
|
|
@anda,
takie porównania mają sens tylko w bardzo wąskich przypadkach niestety. Tzn. - jeżeli szukasz czegoś w stylu ubezpieczenie na życie w jakiejś najniższej formie i nic więcej Cię nie interesuje - spoko. Ale ja wiem z swojego przykładu -
wiem, bo przez to przechodziliśmy. Szukaliśmy kiedyś pracowniczego ubezpieczenia na życie - czyli dość kompleksowego rozwiązania za dobrą cenę. Myślisz że łatwo porównać? Każdy ubezpieczyciel ma swoje OWU. Ostatecznie poszliśmy chyba w open life bo szefa przekonały nagrody - http://www.openlife.pl/o-nas/aktualnosci/szczegoly-wiadomosci/95-oferta-ubezpieczenia-grupowego-open-life-ponownie-wyrozniona/ - ale przez OWU wszystkich możliwości nie przebrneliśmy - nie dalibyśmy z tym nigdy ale to nigdy rady!
dlatego porównywarki - TAK! ale niestety niezwykle rzadko |
|
Powrót do góry |
|
 |
maria952 Nowy w Mieście
|
Wysłany: Nie Gru 17, 2017 22:03 Temat postu: Re: odpowiedź |
|
|
onlineexpertcompensa napisał: | Szanowna Pani Zosiu, polecam ubezpieczenie Compensa Rodzina lub Compensa Mój Dom. Kupując polisę mieszkaniową trzeba zwrócić uwagę, aby ochrona obejmowała zabezpieczenie mienia na wypadek zdarzeń losowych (m.in. przepięcie, pożar), kradzieży z włamaniem, a także z OC w życiu prywatnym (np. gdy zalejemy sąsiada, ubezpieczyciel wypłaci za nas odszkodowanie) i assistance (pomoc fachowców, np. ślusarza czy hydraulika). |
Tak się składa, że akurat przed przepięciami można uchronić się w inny sposób. Wystarczy zaopatrzyć się w regulator napięcia, który w razie dużych wahań, ustabilizuje je. Ich produkcją zajmuje się między innymi http://www.schneider-electric.pl/pl/product-category/7900-ochrona-przed-przepieciami-i-jakosc-zasilania/?filter=business-4-rozdzia--energii-niskiego-napiecia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Nie Gru 17, 2017 22:03 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |